האם אתם אוהבים לצלות בשר, דגים או ירקות? מחפשים גריל גז איכותי להכנת אוכל טעים ובריא? בשנים האחרונות עלו מכירות גרילי הגז באופן משמעותי והפכו למוצר מבוקש ופופולארי. כיום ניתן לראות ישראלים רבים הרוכשים גריל גז למרפסת, לחצר, או לגינה ויש מתקנים ניידים אותם ניתן לקחת גם לחיק הטבע. יש מגוון רחב של מתקני גריל גז בשוק, חלקם מיוצרים בארץ וחלקם מיובאים, לכן חשוב לבחור היטב בגריל גז איכותי העומד בתקנים הנדרשים ומבטיח עמידות לאורך זמן ובטיחות ברמה הגבוהה ביותר. גריל גז נוח יותר לתפעול מגריל פחמים, מלכלך פחות וידידותי יותר לסביבה, אך מחירו יקר יותר ויכול להגיע לאלפי שקלים.
ההיסטוריה של גריל הגז
ההיסטוריה של גריל גז מתחילה בשנת 1952 כאשר ג'ורג' סטפן שעבד בחברת וובר עבודות מתכת חשב על הרעיון למנגל איכותי ומתקדם יותר והוא חתך מצוף ימי באמצע והוסיף לו מכסה ופתחי אוורור. את המנגל החדשני הוא העמיד על רגלי מתכת ולאורך השנים המשיך לשכלל את המצאתו וחולל מהפכה שהחלה בארה"ב בשנות ה- 60 ומשם התרחבה לשאר העולם. בשנות ה- 70 החל ייצור סדרתי של גריל הגז ועם השנים חברות נוספות נכנסו לתחום וחלו שיפורים משמעותיים בגרילים וכיום ניתן למצוא בשוק מגגון עצום של מוצרים באיכויות, בגדלים ובעיצובים שונים.
יתרונות גריל גז
גריל גז מאפשר לעבוד בנוחות, במהירות וללא לכלוך רב בהשוואה לגריל פחמים. צליית הבשר והמזון בגריל גז יעילה ביותר ונחשבת לבריאה יותר. בגריל גז יש מבערים הנמצאים בתחתי הגוף וחום הבעירה מתפזר באופן אחיד בתיווך מפזר להבה או אבנים קרמיות. מכסה הגריל משמש ללכידת החום ולהעלאת הטמפרטורה בגריל וכך ניתן לצלות את המזון באופן איכותי ומהיר יותר. לגריל הגז יתרון משמעותי בנושא התפעול וניתן באמצעות לחיצת כפתור להדליק את הגריל במקום להמתין זמן רב עד שהגחלים יגיעו לחום המתאים לצלייה. ניתן לשמור על החום הגבוה ללא הגבלת זמן וללא שריפת הבשר וכך ניתן לצלות כמות גדולה של בשר ומזון, בעוד שבגריל פחמים ניתן לצלות למשך כ- 20 דקות. בגרילים המתקדמים ניתן לשלוט בעוצמת החום הנדרשת לצליית סוגי מזון שונים. כמו כן, גריל גז מתאים לצלייה בכל תנאי מזג האוויר.
חסרונות גריל הגז
אמנם לגריל גז יש יתרונות רבים אך החיסרון העיקרי הוא נושא הניידות. יש מתקנים עם גלגלים אך לרוב ניתן לנייד אותם רק בחצר או במרפסת ולא ניתן לקחת את הגריל לחיק הטבע אלא אם רוכשים מתקן נייד לטבע. כאשר רוכשים גריל גז יש להקפיד על איכות אחרת הצלייה אינה איכותית ויש לתת דגש על נושא האוורור אחרת בכל פעם שפותחים את הגריל סובלים מעשן וחום לכיוון הפנים.